ANNA KIRJOOSIN TARTTUA!

Kirjoosi –hankkeen loppu häämöttää tämän vuoden joulukuussa, mutta vauhti ei kuitenkaan ole hidastunut, vaan päinvastoin uusia tapahtumia ja lukemiseen liittyvää materiaalia on tulossa monia!

Kuitenkin voisi olla hyvä kerrata mitä Kirjoosi –hankkeen myötä olemme jo saaneetkaan aikaan. Ryhmissä on käytössä iltasatukirjahyllyt, joihin on valmistettu laatikot yhdessä yliopiston opiskelijoiden kanssa. Iltasatuhyllyjen kirjat taas ovat valikoituneet vanhempien kirjavinkkausten pohjalta. Kirjavinkkauksia keräämme edelleen Kirjoosi –hankkeen nettisivujen kautta. Iltasatukirjahyllyihin on lisätty myös Kirjoosi-ipadit, joissa on jokaisessa Lukulumo-sovellus perheiden sekä ryhmien käytettävissä vielä vuoden 2022 loppuun saakka. Lukulumo –sovelluksesta löytyy kirjoja monella eri kielellä ja se onkin monipuolistanut Pikkunorssin kielitarjontaa huomattavasti. Iltasatuhyllyissä on nykyään kirjoja myös aikuisille lukijoille (dekkareita, runoja, omaelämänkertoja ym.) kannattaa ehdottomasti lainailla myös niitä!

Syksyllä yhteistyötä on tehty Rauman kaupungin pääkirjaston kanssa monikielisen kirjaston merkeissä. Kirjastossa oli lainakokoelmassa kirjoja kaikilla Pikkunorssin kielillä. Kirjastossa on ollut esillä mm. Pikkunorssin oma kirjavinkkausnäyttely. Ryhmät käyttivät pääkirjaston Lukulinnaa Lukuviikolla huhtikuussa. Olemme saaneet nauttia myös kirjailijavieraista, jotka ovat syventäneet käsitystämme lukemisen merkityksestä perheissä.

Erilaista materiaalia on siis kuluneen Kirjoosi –hankkeen aikana jo valmistunut Pikkunorssille, viimeisimpänä tarinakassit sekä oma kamishibaiteatteri. Merkittävin valmistunut materiaali, josta olemme erityisen ylpeitä, on ehdottomasti Pikkunorssin ensimmäinen oma hiljainen kirja “Päivä Pikkunorssissa”, jonka tekemiseen on osallistunut jokainen lapsi päiväkodissamme. Hiljaisen kirjan julkistamisjuhlaa vietämme 6.9.2022. Julkistamisjuhla on osa yliopistoiltaa, jossa kerrotaan myös lukemisen sekä kertomusten merkitysestä ja metodeista.

Tulossa on julkistamisjuhlan lisäksi vielä kirjailijavieraita, lukukavereita ryhmiin, Pikkunorssin omat Kirjoosi –festarit, vanhempien ja lasten yhteinen taideprojekti, tarinakasseja, satuhierontakortteja, lukukampanjaa, monikielisen kirjaston täydentämistä, hiljaisen kirjan jatkotyöstöä monikielisten tarinoiden merkeissä sekä koulutusta opettajille ja hoitajille!

Odotan innolla Kirjoosi –hankkeen syksyä, annetaanhan tämän Kirjoosin tarttua jokaiseen!

Iloisia ja mielikuvituksellisia lukuhetkiä!

Kirjoosi –vastaava Iida