Pikkunorssi-konseptin kehittäminen viety Arkadianmäelle

Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen Rauman kampukselle nousevan Pikkunorssi-harjoittelupäiväkodin tavoite on mahdollistaa valtakunnallisen harjoittelukoulukonseptin laajentaminen varhaiskasvatukseen. Nykyinen lainsäädäntö ei kuitenkaan mahdollista varhaiskasvatuksen opettajankoulutuksen ja Pikkunorssi-konseptin kehittämiselle samoja lähtökohtia kuin opettajankoulutuksissa toimiville normaalikouluille on alusta lähtien mahdollistettu.

Sanomalehti Länsi-Suomessa 18.12.2019 julkaistun uutisen mukaan tähän haasteeseen on tartuttu myös eduskunnassa raumalaisen kansanedustajan Matias Marttisen (kok.) toimesta. Marttinen kertoo jättäneensä opetusministeri Li Anderssonille (vas.) kirjallisen kysymyksen liittyen nykyiseen lainsäädäntöön ja sen päivittämiseen. Lakimuutos turvaisi toteutuessaan varhaiskasvatuksen opettajankoulutuksen, täydennyskoulutuksen ja varhaiskasvatustoiminnan kehittämisen.

Lue Länsi-Suomen uutinen klikkaamalla linkistä: https://ls24.fi/uutiset/kansanedustaja-marttinen-vaatii-lakimuutosta-pikkunorssin-toiminnan-kaynnistamiseksi

 

Teksti: Meri Pihanperä
Kuva: Greta Lahdenranta