Pikkunorssi-seminaari yhteistyön kehittäjänä

Valtakunnan ensimmäinen Pikkunorssi-seminaari järjestettiin Turun yliopiston opettajakoulutuslaitoksella Raumalla 11.11.2019. Tilaisuuden keskeinen tavoite oli mahdollistaa varhaiskasvatuksen opettajankoulutusta järjestävien yliopistojen asiantuntijoiden kokoontuminen ja kehittää valtakunnallista pikkunorssi-harjoittelupäiväkotikonseptiin liittyvää yhteistyötä. Vieraita saapuikin Turun ja Rauman lisäksi myös muun muassa Helsingistä, Jyväskylästä, Oulusta, Joensuusta ja Vaasasta.

Seminaarin avasi opettajankoulutuslaitoksen varajohtaja, Jaana Lepistö. Tämän jälkeen varhaiskasvatuksen opettajaopiskelijat toivat tervehdyksensä mukaansatempaavan musiikkiesityksen ja keskustelevan puheenvuoronsa myötä. Yhteistyön kehittämisen inspiraationa toimivat myös professori Inkeri Ruokosen sekä paikallisten kansanedustajien, Kristiina Salosen ja Matias Marttisen puheenvuorot, joissa korostui yhteistyön merkityksen näkökulma. Lisäksi jokaisen yliopiston edustajalla oli mahdollisuus pitää puheenvuoro oman yliopistonsa varhaiskasvatuksen opettajankoulutuksen harjoittelukonseptista ja siihen sidonnaisista tulevaisuuden visioista.

Iloisten kohtaamisten ja monipuolisten keskustelujen lisäksi yksi seminaaripäivän kohokohdista oli yhteistyön kehittäminen pienemmissä keskusteluryhmissä, joissa mahdollistui aiemmin kuultujen ideoiden ja visioiden jatkokehittely yhteistuumin. Jäämmekin odottamaan innokkain ja toiveikkain mielin, että millaisia mahdollisuuksia tänä syksynä aloittamamme yhteistyö tuokaan tulevaisuudessa.

Lue lisää Turun yliopiston sivulla löytyvästä uutisesta:
https://www.utu.fi/fi/ajankohtaista/uutinen/raumalla-suunniteltiin-valtakunnallista-pikkunorssiyhteistyota

Teksti: Meri Pihanperä
Kuva: Greta Lahdenranta